L'Assemblea Nacional Catalana, a través de les seves sectorials al Bages, Berguedà, Solsonès, Anoia i Baix Llobregat, organitzarà aquest dissabte a Montserrat un acte reivindicatiu per internacionalitzar la voluntat de poder votar el proper 9 de novembre, i ho farà interpel·lant el papa Francesc.

Serà amb un gran mural de 15 metres d'amplada per 30 de llargada amb la imatge del Sant Pare, igual com altres sectorials de l'ANC han fet aquests darrers dies en diversos indrets de Catalunya amb la cara d'altres líders mundials, com Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, o Dilma Roussef.

El desplegament del mosaic anirà acompanyat de diverses activitats durant tot el matí a la Terrassa dels Apòstols de Montserrat, davant la plaça del cremallera. S'hi podrà pujar en cotxes particulars, amb autocars que organitzen des d'algunes de les sectorials, i qui ho vulgui també hi podrà pujar a peu juntament amb altres membres de l'ANC que es trobaran a 2/4 de 10 del matí a la plaça de la Font Gran de Monistrol.

El desplegament del mosaic apel·lant al Papa es preveu a 1/4 d'1 del migdia. Abans, hi haurà hagut actuacions dels grallers de Torrelles de Llobregat, dels geganters de Sant Just Desvern, i del grup musical Set Betes. Amb la lona sostinguda entre els presents, es llegirà el manifest, i hi haurà una intervenció del representant del Bages pel Dret a Decidir, Pere-Joan Cardona. L'acte acabarà amb l'actuació de la Cobla per la Independència i Els Segadors.

Entre els assistents, hi haurà la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i no es descarten personalitats dels àmbits polític i cultural.