El complex de l'antiga fàbrica Bertran i Serra de Sant Fruitós ha quedat pràcticament net d'edificacions i obert a la població. Els propietaris del recinte, un dels principals vestigis de l'època en què el tèxtil era motor econòmic del poble i la comarca, n'estan enllestint l'enderroc i la neteja del solar, una illa de més de 7.000 metres quadrats al mig del nucli urbà que fins ara estava tancada i delimitada per un mur.

D'aquesta manera, U-Plan SA -empresa propietària- fa efectiu el compromís que va adquirir amb l'Ajuntament en el conveni pactat entre totes dues parts sobre la base del qual la Comissió d'Urbanisme va aprovar el novembre una modificació dels usos vigents fins a aquell moment -eren industrials- a residencials privats (edificables) i espais d'aprofitament públic.

El recinte de l'antiga fàbrica ocupa més de la meitat de l'illa que queda delimitada pels carrers Jaume Balmes, Jacint Verdaguer, Sallent i Bertrand i Serra. El canvi urbanístic aprovat i l'enderroc suposen l'obertura de tot aquest espai, ja que amb l'acord a què va arribar l'Ajuntament amb el propietari queda establert que el 75 % de la superfície passa a ser sòl públic, mentre que el 25% restant correspon al sector privat, on la propietat podrà construir dos edificis residencials (quedarien situats a la part del solar més propera al carrer Sallent).