L'alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, el republicà Dionís Guiteras, serà el nou responsable de l'àrea de Territori del nou govern de la Diputació de Barcelona, mentre que l'alcalde d'Igualada, el convergent Marc Castells, liderarà l'àrea de Desenvolupament Econòmic.

El ple que donarà llum verd al nou cartipàs se celebrarà avui a les 12 del migdia. Guiteras i Castells tindran un pes destacat en el govern que capitanejarà l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, la convergent Mercè Conesa. Regió7 ja va informar que Guiteras seria el vicepresident primer de la Diputació i ara avança que Castells, que va arribar a sonar com a candidat a president, serà vicepresident segon.

Els alts càrrecs del nou govern els completaran, gairebé amb tota probabilitat,l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), que serà vicepresident tercer i es responsabilitzarà de l'àrea de Cultura, Educació i Esports, i Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, que serà vicepresidenta quarta i portarà l'àrea de les Persones. En el ple d'avui s'acabaran de desvelar els noms dels que seran diputats delegats (amb cartera) i els que seran diputats sense cap responsabilitat en cap àrea.