El grup municipal de la CUP, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, ha expressat el seu rebuig a l'actitud "prepotent i autoritària" de l'alcalde de la localitat, el convergent Albert Miralda, després que divendres es dirigís per telèfon "de males maneres, cridant i sense deixar parlar" a la líder i única regidora de la CUP, Vanessa Barbeta. En un comunicat subscrit també per Fent Feina i Despertem (els dos altres grups a l'oposició juntament amb ERC), des de la CUP "hem volgut fer públics els fets perquè la gent sàpiga les maneres de fer de l'alcalde", explicava Barbeta a aquest diari.

L'origen de la picabaralla es remunta a la reunió que divendres al matí van mantenir a l'ajuntament guardiolenc els alcaldes afectats pels incendis de diumenge passat amb membres de CaixaBank per acordar línies d'ajut a percebre per part de l'entitat (vegeu el peu de foto). En aquesta trobada no s'havia convidat els grups de l'oposició, "i ni tan sols se'ns n'havia informat" al ple de la nit anterior, en què sí que es va parlar de la visita que faria al territori la consellera de Governació i la presidenta de la Diputació, lamenta Barbeta.

Segons diu, ella mateixa se'n va assabentar de sorpresa quan el mateix divendres l'Ajuntament va penjar la notícia al Facebook, i va ser llavors que la CUP va respondre, també a través del seu compte de Facebook, queixant-se de la situació. En aquest escrit de queixa, la CUP retreia "que no hi siguin representats els membres electes de l'oposició i sí, en canvi, representants de les ADF del municipi, entre els quals es troba el germà del nostre alcalde, que, a més, és propietari d'una empresa de treballs forestals (Germans Miralda SL)".

Aquesta situació hauria crispat Albert Miralda, que va trucar per telèfon primer a un membre de la CUP sense representació, i després a la regidora Barbeta, "cridant i acusant-nos d'ignorants i de males persones", i amb l'amenaça -segons Barbeta- "que si no retiràvem l'escrit immediatament, no volia saber res més de nosaltres". Davant d'això "i de la impossibilitat de parlar, li vaig dir que no són maneres de fer per part d'un representant polític, i vam penjar". Des d'aleshores, no hi ha hagut cap altra conversa entre Miralda i Barbeta, i ahir des de la CUP es va voler fer pública la situació "sorpresos per una reacció que considerem del tot desproporcionada". Sense aprofundir en més detalls, Barbeta continuava ahir sense entendre per què s'havia convidat el germà de l'alcalde a la trobada "si no té cap càrrec a l'ADF".

Per la seva banda, Albert Miralda va admetre ahir que l'escrit de la CUP el va fer enfadar, però considera que no s'hauria de posar més llenya al foc en aquesta qüestió. Sosté que l'acte de divendres el va promoure l'entitat bancària, "i al meu germà el van convidar ells", entén que com a membre que és de la junta de l'ADF (a la trobada també hi era el president). Assegura que els ajuts acordats "són de material a fons perdut per a l'ADF, i si algú es vol imaginar altres coses, s'equivoca. En lloc d'això, el que hauríem d'estar és agraïts de totes les aportacions que se'ns vulguin fer i alegrar-nos-en".

Quant al fet de no haver informat de la reunió la resta de grups, Miralda insisteix que era un acte convocat per l'entitat, i assegura que ell mateix no es va assabentar de la presència de la resta d'alcaldes afectats a la trobada a Sant Salvador fins a aquell mateix matí, sortint del ple del cartipàs que es va fer al Consell Comarcal del Bages.