La CUP de Navarcles, a l'oposició en aquest Ajuntament, ha instal·lat a l'entrada principal al poble per la carretera de Talamanca un rètol de "Municipi per la Independència". Es tracta d'un cartell autoconfeccionat de cartró que ha col·locat com a acció simbòlica per reclamar al govern municipal de Sumem que hi instal·li els rètols oficials, en compliment a un acord de ple del 17 de setembre passat.

Com ja ha anat explicant aquest diari, ERC, CDC i la CUP (tots tres a l'oposició de Navarcles juntament amb ICV) han unit forces per exigir a l'equip de govern, liderat per Llorenç Ferrer, que instal·li rètols que identifiquin Navarcles com a municipi per la independència a les principals entrades del poble, tal com es va acordar per majoria en el ple del setembre.

Des d'aleshores, i com a promotora de la moció aprovada en aquell ple, ERC ha insistit diverses vegades sobre aquesta qüestió sense que fins ara el govern municipal hagi col·locat els cartells oficials, perquè ha al·legat, entre altres motius, que podria ser contraproduent. Tot plegat ha portat a la presentació conjunta d'una instància per part dels tres partits, que ahir mateix es va entrar al registre de l'Ajuntament. En la instància es demana el compliment de l'acord de ple i que s'instal·lin els rètols oficials abans del proper Onze de Setembre.