L'Ajuntament de Castellnou de Bages i l'AMPA de l'escola l'Olivar han mantingut recentment una reunió amb Ensenyament per oferir al departament la possibilitat que el centre de Castellnou pugui tenir 1r i 2n d'ESO. La petició ha sorgit d'un grup de pares que creuen que amb els dos cursos de secundària es matarien dos pardals d'un tret: retindrien "al poble" uns nens que ara han de marxar "amb 11 o 12 anys" i s'ajudaria a descongestionar l'institut d'Auro de Santpedor, "que cada cop és més ple".

L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, ha detallat que el que ha fet l'Ajuntament és "oferir" al departament el centre cívic, un lloc on ja s'havien fet classes fins que l'escola l'Olivar va estar construïda. L'espai del centre cívic seria per a les aules, que es completarien amb les instal·lacions que ja té la nova escola, a tan sols uns metres, com el gimnàs, els vestidors, les pistes i el menjador.

La presidenta de l'AMPA de l'Olivar, Marga Molina, esgrimeix que els pares volen l'ESO "perquè els nens ara han de marxar amb 11 o 12 anys i són molt petits per anar autobús amunt i avall". Creuen que allargar l'escolarització a Castellnou donaria "continuïtat" al projecte d'escola i mantindria els nens "més arrelats al poble". Alhora, explica, els pares consideren que l'IES d'Auro "cada cop està més ple".