El nombre de persones que perceben ajuts de la Llei de la Dependència ha caigut el 9,3% en el conjunt de la Catalunya Central en els darrers tres anys. Si l'octubre del 2012 n'eren 8.555, en el mateix mes d'enguany el departament de Benestar Social va tancar el tercer trimestre amb 7.758 beneficiaris.

Les comarques que percentualment han notat un descens més gran de persones que reben algun tipus de subvenció de la llei són el Berguedà i la Cerdanya (el 16% menys) i el Bages, on la baixada ha estat del 10%. El Solsonès i l'Anoia també han vist dismi-nuït el nombre de beneficiaris, tot i que d'una manera més lleugera (el 3,5% i el 4% respectivament). Les dades, facilitades pel departament de Benestar i Família, no inclouen encara la comarca del Moianès.

El màxim de beneficiaris dels darrers quatre anys es va donar entre el 2012 i el 2013. Per posar un exemple de les comarques que integren la Catalunya Central, el Bages tenia l'octubre del 2013 un total de 4.378 persones gaudint d'una prestació econòmica o d'algun dels serveis que ofereix la Llei de la Dependència (que poden anar des d'un assistent personal fins a una llar residència i que inclou la teleassistència). Dos anys més tard hi ha 3.935 beneficiaris, el 10% menys.

Falta veure si la tendència a la baixa es manté en el que ha estat el quart i darrer trimestre del 2015, les dades del qual se sabran a mitjan mes de gener.