L'Ajuntament de Sallent, en coordinació amb el Comerç Associat de Sallent, ha iniciat un projecte que, sota el nom de Locals Vius, pretén retornar la vida a botigues del nucli urbà que ara formen una estampa de persianes avall. La idea és que artistes, artesans i petites i mitjanes empreses, així com altres botigues de fora del nucli, puguin ocupar de manera permanent els antics aparadors. La proposta es portarà avui al ple.

Fonts municipals han explicat que "els locals tancats apaguen el poble i, per aquest motiu, hem preparat un programa per tal que el màxim nombre es puguin reobrir".

L'alcalde, David Saldoni, ha detallat que en cada cas se signarà un conveni entre les dues parts i que l'Ajuntament abonarà una subvenció de 50 euros mensuals durant un any als propietaris "com a compensació per cedir el local". Per la seva banda, els nous ocupants s'hauran de fer càrrec de l'adequació de l'espai destinat a aparador -d'acord amb el propietari- i dels subministraments per al seu correcte funcionament.