El grup municipal d´Esquerra Republicana a Navàs -que és a l´oposició a l´Ajuntament- considera que el consistori hauria de concertar un préstec per pagar parcialment una de les sentències que arrossega (del 2010), la que fa referència a l´ocupació per via de fet dels terrenys on hi ha l´edifici de primària de l´institut escola Sant Jordi.

Els republicans concreten que contractant aquest préstec a retornar en deu anys, «de formar que s´allargaria cinc anys el termini actual i així es podria rebaixar l´interès uns dos punts respecte al que ara s´està pagant». El grup municipal d´ERC argumenta que La ràtio de deute públic de l'Ajuntament de Navàs «actualment és del 36,1%, i amb la contractació del nou préstec no arribaria al 50%, molt per sota encara del 75% que permet la llei».

Esquerra hi afegeix que la solució plantejada «dotaria el pressupost navassenc de fins a 70.000€ més d'ingressos anuals els propers 3 anys i es podrien doblar la quantitats destinades als pressupostos participatius, per posar un exemple concret».