Monistrol viatja en el temps amb la festa de Romeus

L'edició de 2016 consolida format i arguments, augmentant l'afluència de visitants

25.01.2016 | 07:49
Monistrol viatja en el temps amb la festa de Romeus

La quarta edició de Romeus s´ha acomiadat aquest diumenge al vespre reeditant l´èxit de visitants que, especialment durant la segona jornada de la festa, han seguit els espectacles de teatre al carrer que expliquen l´origen del Vot de Poble a Sant Sebastià i el pas dels anys foscos de la pesta a l´etapa de prosperitat i creixement que la vila va experimentar durant el Renaixement.

Aquest és l´objectiu del conjunt de representacions i escenes articulades a l´entorn del relat de Romeus que aquest any ha consolidat els guions de les històries que s´havien anat incorporant de forma progressiva durant les tres primeres edicions. Enguany s´han introduït millores tècniques per a la posada en escena dels quadres teatrals i s´ha reduït la durada dels diàlegs per tal d´agilitzar el desenvolupament del programa.

Tal com s´esperava, la jornada de diumenge ha estat la que ha rebut el major nombre de visitants en relació a ahir dissabte. Els carrers estrets del nucli antic de Monistrol oferien avui una imatge en la qual era difícil distinguir actors i turistes entre la multitud. Aquest punt de trobada entre present i passat ha estat un dels elements que ha donat autenticitat a la festa en l´objectiu d´aconseguir que el visitant emprengui un viatge en la història i s´hagi deixat portar pels espais per on la gent avançava, gairebé de forma inconscient, trobant-se amb metges, endevinadors, soldats, tollits, mercaders i les seves històries.

Un dels elements més destacats a nivell d´ambientació han estat les representacions que s´han portat a terme a La Taberna, al bell mig de la plaça de la Font Gran, amb les cançons de l´Orfeó Monistrolenc i les incursions continuades de les taberneres que durant tota la jornada han interactuat amb el públic visitant.

Pel que fa a l´espectacle de cloenda, l´Erudit, només s´ha representat el darrer dia, al peu de les restes de les muralles renaixentistes. El relat de l´Erudit ha desgranat llegenda, misteris i fets històrics a l´entorn de Romeus amb una posada en escena marcada per l´espectacularitat de la llum, les projeccions, la música, la dansa, el foc i el so dels tabals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema