Una seixantena d'operadors indis especialitzats en turisme de negocis van visitar ahir el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona en el marc d'un itinerari que aquests dies estan fent per diferents indrets de Catalunya per conèixer propostes complementàries a l'oferta de turisme de negocis.

La delegació índia es va submergir ahir en les interioritats de les mines de sal de Cardona, on també van poder escoltar un concert de música clàssica en directe. Es tracta d'un viatge de descoberta del país que ha organitzat l'Agència Catalana de Turisme i que té per objectiu mostrar diferents localitzacions complementàries a la ciutat Barcelona. Segons ha explicat el director de l'oficina de l'Àsia-Pacífic, David Miró, el mercat indi té un gran potencial de creixement, ja que en els propers anys "se situarà als primers llocs del món".

Després de passar la nit al complex Món Sant Benet, la delegació es va desplaçar a Cardona per veure aquest complex que pretén divulgar la importància de la sal, l'excepcionalitat geològica del jaciment i l'aprofitament que l'home ha fet d'aquest recurs natural durant segles. Els integrants de la delegació van quedar sorpresos quan van entrar a una de les sales de l'aflorament salí i es van trobar amb un concert de música clàssica en directe muntat exclusivament per a ells.

Els agents van començar el seu viatge dimarts a Barcelona. El director de l'oficina de l'Àsia-Pacífic de Agència Catalana de Turisme, David Miró, ha explicat a l'ACN que aquesta acció consisteix en un "viatge de descoberta a Catalunya". "Volem que vegin que Catalunya no només és Barcelona i, per això, els portem a visitar diferents indrets".

Els agents turístics indis formen part de la xarxa d'operadors de turisme de negocis més importants de l'Índia, la Network of Indian MICE Agents. El seu director, Tushar Jain, feia ahir una valoració dels espais que fins ara han visitat de Catalunya: "busquem noves destinacions per dur-hi les empreses índies, on puguin desenvolupar els seus programes d'incentius", i "Catalunya és un destí molt bonic", d'on creu que poden agafar moltes idees per combinar els negocis amb el plaer.