L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha convocat per al propers dimarts una xerrada informativa sobre el futur tanatori-crematori, una instal·lació que, tal i com ja va informar aquest diari el gener del 2015, el consistori projecta que es pugui construir en uns terrenys a prop del cementiri municipal.

En concret, l´Ajuntament posarà a concurs uns terrenys municipals a tocar del cementiri pel sistema anomenat dret de superfície i en concessió de 45 anys, per tal que empreses del sector presentin les seves ofertes per la construcció i gestió de l´equipament. La idea anunciada fa un any enrere era promoure la construcció d´un tanatori-crematori en un espai d´uns 6.000 metres quadrats al carrer de Sant Ponç.

El consistori cediria aquest solar de franc a l´empresa que s´acabés adjudicant l´explotació del servei, i a canvi, aquesta concessionària hauria de fer-se càrrec del projecte, construir l´equipament i encarregar-se també de la gestió del cementiri municipal, de la qual ara es cuida el mateix Ajuntament.

En la convocatòria de l'acte s'argumenta que «el tanatori-crematori de Sant Fruitós tindrà un ampli abast geogràfic, donada l´escassetat d'aquestes instal·lacions especialitzades a la Catalunya Central, i suposarà una millora positiva per Sant Fruitós en aspectes socials i econòmics». De fet, al Bages no hi ha cap crematori i per a les incineracions s'utilitza habitualment el que hi ha a Terrassa.

La xerrada, tindrà lloc a l´edifici Nexe, el 15 de març a les 2/4 de9 del vespre, i comptarà amb la presència d´un tècnic especialista en Salud Pública de la Generalitat de Catalunya