Sant Fruitós convoca els veïns per parlar del projecte del tanatori i crematori

L'acte es farà el proper dimarts al Nexe per detallar l'espai que es planteja al costat del cementiri

11.03.2016 | 07:49

L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha convocat per al propers dimarts una xerrada informativa sobre el futur tanatori-crematori, una instal·lació que, tal i com ja va informar aquest diari el gener del 2015, el consistori projecta que es pugui construir en uns terrenys a prop del cementiri municipal.

En concret, l´Ajuntament posarà a concurs uns terrenys municipals a tocar del cementiri pel sistema anomenat dret de superfície i en concessió de 45 anys, per tal que empreses del sector presentin les seves ofertes per la construcció i gestió de l´equipament. La idea anunciada fa un any enrere era promoure la construcció d´un tanatori-crematori en un espai d´uns 6.000 metres quadrats al carrer de Sant Ponç.

El consistori cediria aquest solar de franc a l´empresa que s´acabés adjudicant l´explotació del servei, i a canvi, aquesta concessionària hauria de fer-se càrrec del projecte, construir l´equipament i encarregar-se també de la gestió del cementiri municipal, de la qual ara es cuida el mateix Ajuntament.

En la convocatòria de l'acte s'argumenta que «el tanatori-crematori de Sant Fruitós tindrà un ampli abast geogràfic, donada l´escassetat d'aquestes instal·lacions especialitzades a la Catalunya Central, i suposarà una millora positiva per Sant Fruitós en aspectes socials i econòmics». De fet, al Bages no hi ha cap crematori i per a les incineracions s'utilitza habitualment el que hi ha a Terrassa.
La xerrada, tindrà lloc a l´edifici Nexe, el 15 de març a les 2/4 de9 del vespre, i comptarà amb la presència d´un tècnic especialista en Salud Pública de la Generalitat de Catalunya

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

El cap de setmana del 29 i 30 d'octubre tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Tots Sants

ERC de Sant Fruitós rebat l´equip de govern per les contribucions del carrer Padró

Els republicans defensen que no compateixen el resultat final del repartiment de costos de les obres

Sant Joan millora la mobilitat en una quinzena de voreres i cruïlles

Les obres s'han emmarcat dins els plans d'ocupació

Enllaços recomanats: Premis cinema