El Consell Comarcal del Bages exigirà a l'ACA que prengui mesures urgents per solucionar els problemes que presenta la infraestructura d'abastament d'aigua en alta als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders. És una obra que es va inaugurar l'estiu passat després de 9 anys de la seva adjudicació, però no va bé i ja ha obligat a tallar el subministrament en ocasions a Artés i Calders.

El ple del Consell ha aprovat per unanimitat fer aquesta reclamació, després que diversos informes fets per l'empresa explotadora del servei, Aigües de Manresa, han detectat deficiències, com la insuficient capacitat del dipòsit d'aigua tractada, o problemes de funcionament dels filtres i decantadors. En alguns casos, s'ha pogut solucionar amb la garantia d'obra, però en altres ho ha hagut d'assumir directament el Consell Comarcal o Aigües de Manresa.

Aquest divendres hi ha prevista una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a qui es faran arribar les reclamacions, perquè adopti mesures abans no s'acabi el període de garantia de l'obra.