L'Ajuntament de Santpedor oferirà dins les prestacions d'atenció domiciliària un servei d'acompanyament a persones que per la seva situació ho requereixin, bàsicament pensat per a gent gran. També es podrà disposar de neteja domiciliària. Es tracta de les dues noves propostes que el consistori santpedorenc afegeix a la cartera del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) municipal.

En el darrer ple, l'Ajuntament va modificar l´ordenança fiscal per a la prestació del servei d´ajuda a domicili i altres serveis assistencials per tal d´incloure les noves prestacions que fins ara no hi figuraven.

Tots dos seran en règim de copagament i, si no hi ha un informe de serveis socials que determini el contrari per falta de recursos, els haurà d´assumir l´usuari al preu de 7 euros l´hora. Amb tot, la regidora de Serveis Socials, Laura Tarradellas, va avançar que «amb l´informe pertinent dels serveis socials municipals, l´ajuntament es farà càrrec del cost dels nous serveis». Tarradellas va explicar que, aprofitant la finalització del contracte vigent amb l´empresa que fins ara es feia càrrec del SAD, s´ha modificat la cartera de serveis «ampliant-la amb noves modalitats que ens ajudaran a millorar l´atenció i la qualitat de vida a la gent gran, alhora que ens permetrà detectar de forma més acurada possibles situacions de vulnerabilitat i de risc social».

La regidora va destacar que el nou model «obre la porta a ajudar a la nostra gent gran a acompanyar-los a fer la compra, al metge o, senzillament, a que tinguin unes hores de companyia al dia per parlar i relacionar-se».

El nou contracte d´adjudicació del SAD té un any de durada amb possibilitat de pròrroga. La regidora de Serveis Socials ha explicat que la intenció era fer una valoració al cap de l´any sobre el seu funcionament i valorar la incorporació de noves prestacions en cas que se´n detecti la necessitat. L´objectiu final d´aquests canvis és, segons Laura Tarradellas, «facilitar les condicions objectives perquè les persones grans puguin viure de forma digna a casa seva el màxim de temps possible assegurant que la qualitat de vida del seu dia a dia serà bona».