Santpedor incorpora el servei d'acompanyament a l'atenció domiciliària

Serà una prestació que es dispensarà amb règim de copagament, igual que el de neteja de la llar

18.06.2016 | 07:42

L'Ajuntament de Santpedor oferirà dins les prestacions d'atenció domiciliària un servei d'acompanyament a persones que per la seva situació ho requereixin, bàsicament pensat per a gent gran. També es podrà disposar de neteja domiciliària. Es tracta de les dues noves propostes que el consistori santpedorenc afegeix a la cartera del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) municipal.

En el darrer ple, l'Ajuntament va modificar l´ordenança fiscal per a la prestació del servei d´ajuda a domicili i altres serveis assistencials per tal d´incloure les noves prestacions que fins ara no hi figuraven.

Tots dos seran en règim de copagament i, si no hi ha un informe de serveis socials que determini el contrari per falta de recursos, els haurà d´assumir l´usuari al preu de 7 euros l´hora. Amb tot, la regidora de Serveis Socials, Laura Tarradellas, va avançar que «amb l´informe pertinent dels serveis socials municipals, l´ajuntament es farà càrrec del cost dels nous serveis». Tarradellas va explicar que, aprofitant la finalització del contracte vigent amb l´empresa que fins ara es feia càrrec del SAD, s´ha modificat la cartera de serveis «ampliant-la amb noves modalitats que ens ajudaran a millorar l´atenció i la qualitat de vida a la gent gran, alhora que ens permetrà detectar de forma més acurada possibles situacions de vulnerabilitat i de risc social».

La regidora va destacar que el nou model «obre la porta a ajudar a la nostra gent gran a acompanyar-los a fer la compra, al metge o, senzillament, a que tinguin unes hores de companyia al dia per parlar i relacionar-se».

El nou contracte d´adjudicació del SAD té un any de durada amb possibilitat de pròrroga. La regidora de Serveis Socials ha explicat que la intenció era fer una valoració al cap de l´any sobre el seu funcionament i valorar la incorporació de noves prestacions en cas que se´n detecti la necessitat. L´objectiu final d´aquests canvis és, segons Laura Tarradellas, «facilitar les condicions objectives perquè les persones grans puguin viure de forma digna a casa seva el màxim de temps possible assegurant que la qualitat de vida del seu dia a dia serà bona».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau titular, Jaume Bransuela i Alsina (a l'esquerra de la foto), i substitut,...

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema