L'Ajuntament de Súria i l'empresa Sorea, concessionària del servei municipal d'aigües potables, han signat un conveni per tal que les famílies usuàries que estiguin en una situació precària puguin accedir al fons de solidaritat posat en marxa per aquesta companyia. El conveni tindrà una vigència d'un any prorrogable.

El fons de solidaritat de Sorea tindrà un import anual de 1.500 euros durant la vigència del conveni. Aquesta quantitat serà destinada a liquidar de forma total o parcial el deute contret amb el servei municipal d'aigua per part de famílies que estiguin en situació de precarietat o vulnerabilitat econòmica, acreditada per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament. Les persones que compleixin els requisits i vulguin acollir-se a l'ajut del fons de solidaritat s'hauran d'adreçar a l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament per tal que els serveis municipals puguin valorar la idoneïtat de l'atorgament de l'ajut.

L'Ajuntament i Sorea ja van signar l'any passat un protocol d'actuació per garantir el subministrament d'aigua potable a les persones i famílies en situacions molt desfavorables de pobresa energètica i vulnerabilitat.