La gent gran de Castellbell i el Vilar prefereix viure a casa amb atenció i cures

15.09.2016 | 00:00

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha dut a terme una radiografia de la seva població més gran de 80 anys. En el marc del programa de la Diputació de Barcelona Els serveis socials més a prop, s'han fet entrevistes a una trentena de persones més grans de 80 anys que no estan dins la xarxa de Serveis Socials. Les enquestes, que es van fer entre el gener i el maig, revelen que, de manera majoritària, el recurs preferit és seguir vivint a casa amb atenció i cures.
Quant a la dependència, el 27% de les persones enquestades necessita ajuda en les activitats diàries. En la majoria dels casos, aquesta ajuda prové de la pròpia parella. El 71% dels entrevistats percep la seva salut com a bona o molt bona, i també destaca que el 33% té por de patir una caiguda. En més de la meitat dels casos es perceben factors de risc principalment per viure sol, haver estat ingressat el darrer any, tenir problemes de salut sovint i tenir dificultats en l'oïda o la visió.
Els resultats de les enquestes revelen que el col·lectiu de la gent gran és força sedentari, amb activitats a casa com mirar la tele, llegir o escoltar la ràdio. Fora de casa, el que fan amb més regularitat és passejar i acudir a actes religiosos. Les respostes posen de manifest que les dones són més actives que els homes fora de casa.
Les darreres dades del 2015 indiquen que Castellbell presenta un envelliment relatiu superior a la mitjana de la província de Barcelona, ja que el 6,5% de la població és més gran de 80 anys. El consistori farà un seguiment anual del programa per veure l'evolució dels resultats, tenir més informació sobre la gent gran i preveure els serveis i programes que caldrà reforçar en cada moment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El Consell ofereix a la gent gran tallers per tractar la diversitat

Actualment ja hi ha gairebé una quinzena de municipis adherits a la iniciativa

Cardona instal.la elements per reduir la velocitat al nucli urbà

Cardona instal.la elements per reduir la velocitat al nucli urbà

Es posen a les principals vies de circulació i també n'hi haurà un a la Coromina

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

Fernando Álvarez Reguant era treballador de la mina i un amant de les activitats esportives

La CUP de Navarcles defensa el porta a porta i està disposada a reconduir-lo

La formació creu que el servei hauria de ser municipalitzat però prioritza la seva implantació

Enllaços recomanats: Premis cinema