L'excursionista trobat mort dimecres pels Bombers de la Generalitat a prop del cim del pic de Xemeneies (Pallars Sobirà) és Fernando Álvarez Reguant, un home de 46 anys nascut a Súria i amb família a la localitat, però que actualment residia a Santpedor. El funeral tindrà lloc aquest divendres tarda, a 2/4 de 5, a l'església parroquial de Sant Cristòfol de Súria. Regió7 ja va informar del succés en l'edició d'ahir, però dimecres a la nit encara no se n'havia facilitat la identitat.

Fernando Álvarez, separat i amb un fill, treballava d'electricista a Iberpotash i havia estudiat a l'institut Mig-Món de Súria i a la Politècnica de Manresa. Álvarez era un gran amant dels esports, sobretot del muntanyisme i del ciclisme de llarga distància. De fet, era soci de la Unió Ciclista Mig-Món de Súria.

Els Bombers van localitzar aquest dimecres a la tarda el cos sense vida de Fernando Álvarez a prop del cim del pic de Xemeneies. Segons les primeres informacions, s'hauria precipitat des d'uns 50 metres d'alçada. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van dur a terme les tasques judicials pertinents i es va evacuar la víctima del lloc de l'accident. Dimecres a la tarda, a les 15.51 hores, els Bombers de la Generalitat van ser alertats de la desaparició d'un home de Súria, que, segons les informacions facilitades per la família, diumenge passat va sortir a fer una ruta pel pic de Xemeneies, al municipi d'Alt Àneu, i preveia tornar abans de dimarts al vespre.

Els Agents Rurals van notificar que havien localitzat el vehicle del desaparegut, al pàrquing de la Peülla, i poc després efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, sobrevolant la zona, el van localitzar sense vida a prop del cim del pic de Xemeneies.

En el dispositiu de recerca es van activar efectius del GRAE, que es van desplaçar fins al lloc amb un helicòpter i una dotació terrestre, la Unitat d'Intervenció en Muntanya i quatre patrulles més dels Mossos d'Esquadra i efectius del cos d'Agents Rurals.