La CUP de Sallent demana la dimissió de l'alcalde del municipi, David Saldoni, després que aquesta setmana hagi fet públic el seu nomenament com a assessor del grup del Partit Demòcrata Europeu Català a la Diputació de Barcelona. La formació, que és a l'oposició, denuncia l'acumulació de càrrecs de Saldoni i assegura que no comparteix la seva decisió de «deixar de banda el municipi per centrar-se en el seu partit i en administracions superiors».

Des de la CUP, volen mostrar el seu malestar pel fet que, des del 3 de novembre, l'alcalde de Sallent ja no tingui dedicació exclusiva a l'Ajuntament i «no n'hagi informat ni ho hagi consultat amb la resta de grups». Considera que això és «una falta de respecte total cap a l'oposició», tenint en compte que les darreres setmanes han celebrat reunions, comissions informatives i un ple on la CUP, precisament, diuen, es va queixar de la poca informació que rebien de les accions de l'equip de govern.

Per al grup de l'esquerra independentista, «ser alcalde implica estar en cos i ànima al municipi, al seu Ajuntament i amb la seva gent», i que «s'és alcalde per decisió pròpia». Per aquests motius, creuen que «si les prioritats personals i professionals són unes altres, cal deixar el càrrec». Així mateix, denuncien l'acumulació de càrrecs de Saldoni (també forma part de la direcció del partit i és vicepresident de l'AMI), que «afecta molt negativament la seva tasca com a alcalde i el funcionament en general de l'Ajuntament de Sallent», i que «es permeti el cobrament de dos sous als càrrecs electes». Per tot plegat, li demanen «que deixi el càrrec d'alcalde i que l'assumeixi algú altre que realment s'hi vulgui dedicar».