Iberpotash ha anunciat aquest matí que l'empresa minera del Bages ha patit una suplantació dels seus comptes de Twitter i de Youtube. En aquestes dues xarxes socials, en el nous perfils falsos s'ha publicat un vídeo "fake" on suposadament la companyia demanava perdó per cometre irregularitats i vulnerar drets. Es desconeix qui han estat els autors de la creació del vídeo ja que ningú se n'ha atribuït l'autoria.

En aquests comptes falsos d'Iberpotash s'ha compartit un vídeo on l'empresa reconeixia danys al medi ambient i es disculpava per diferents vulneracions dels drets humans. La falsa publicació, creada a partir d'un vídeo original de la companyia, té subtítols en castellà que narren les disculpes i les suposades accions ilegals, com per exemple, la relació de l'empresa amb Israel, el seu benefici en conflictes bèlics, la venda d'armes o la contaminació d'aigues al Bages.

Al final dels més de tres minuts de duració del vídeo, els autors reconeixen que aquest no és un vídeo corporatiu de l'empresa i afirmen que "totes les dades que s'hi mostren són veraces i contrastades", tanmateix, no s'identifiquen.

L'empresa Iberpotash s'ha afanyat a dir que han patit una suplantació dels comptes a les xarxes i ha anunciat que emprendrà accions legals contra els autors de la suplantació i publicació del vídeo.