Sant Fruitós de Bages compta amb un carregador per a mòbils que treballa a partir d´energia solar. Aquest nou aparell es troba ubicat a l´entorn de l´edifici Nexe-Espai de Cultura ja que és un punt concorregut del municipi i on es realitza un gran gruix d´activitats.

El carregador és un model completament autònom que no necessita estar connectat a la xarxa elèctrica de subministrament ja que funciona únicament amb energia solar.

L´ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat aquest servei gratuït per tal d´oferir un servei més a la ciutadania i alhora fomentar la sostenibilitat. Aquest aparell permet carregar de manera fàcil, còmoda i senzilla un smartphone o una tablet a la via pública sense necessitat d´estar connectat a la xarxa elèctrica.

El disseny del carregador solar està inspirat en un arbre. La seva estructura comença amb un cilindre de metall i una taula que rodeja el màstil. La part superior està formada per una estructura en forma de paraigües on s´hi troba el panell fotovoltaic. La base del dispositiu està fabricada amb acer inoxidable i compta amb 4 ports USB que permeten la carrega de 4 dispositius a la vegada.