La Fundació puntCAT en col·laboració amb l'Ajuntament de Sallent i la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent (Sallent Comercial) han fet possible el programa de digitalització comerçlocal.cat al municipi. Durant quatre setmanes, 54 comerços de la zona han demanat el seu lloc web en català amb la informació bàsica del seu negoci. El programa ha tingut molt bona rebuda entre els comerciants i botiguers de Sallent, fins al punt que s'ha prorrogat l'acció una setmana més del previst per a poder donar resposta a totes les peticions.

Segons l'alcalde de Sallent, David Saldoni, «les noves tecnologies i internet són els eixos vertebradors de la societat del segle XXI, formen part del nostre dia a dia i és imprescindible que les integrem i les utilitzem a favor nostre per millorar la qualitat de vida, les relacions humanes, econòmiques i culturals». Per l'alcalde, acollir-se al programa Comerçlocal.cat «ha de suposar una gran oportunitat per a tots aquests petits comerços que fins ara no feien ús de les TIC, i que a partir d'ara, podran promocionar-se, donar-se a conèixer i vendre els seus productes dins d'aquesta gran xarxa d'una manera fàcil i entenedora». En aquest sentit, també ha destacat que «som conscients de la importància d'apropar la tecnologia a la població i estem treballant plenament en diferents projectes per donar una empenta als comerciants de la nostra vila».

El president de la unió de botiguers, Josep Puig, també valora molt positivament la campanya que fundació.cat ha fet a Sallent. «Aquest web presència que proporciona fundació.cat a cada comerç ha estat una eina que ha permès posicionar i impulsar Sallent Comercial a les xarxes socials i internet per tenir més ressò i oportunitats». Puig considera que «la clau que la campanya hagi tingut tant d'èxit recau en la rapidesa de la creació d'aquest domini.cat, que en poca estona els comerciants ja disposaven del seu web i, a més, utilitzar el .cat obra una finestra de Catalunya cap al món digital i global».

La Fundació puntCAT promou amb aquesta gira per tot el territori de parla catalana un programa que fomenta l'accés de tots els botiguers a la xarxa per tal de donar a conèixer el seu comerç a internet i augmentar els seus clients potencials.