Un total de deu propostes opten a la redacció del projecte de rehabilitació de l’antiga fàbrica de Cal Clarassó de Santpedor, que s’ha de convertir en un equipament sociocultural a partir des treballs que haurien de començar d’aquí a un any.

L’Ajuntament ha obert aquest dimecres al matí el primer dels dos sobres presentats pels licitants, i tots han passat la primera fase de control. En un termini de 15 dies és prevista l’obertura del segon sobre, i a final de mes se sabrà quina proposta serà la que finalment tira endavant la redacció del projecte.

El projecte de rehabilitació afecta tot l’antic recinte fabril, que ocupa prop de 1000 metres quadrats. Hi ha l’edifici principal, que correspon a la fàbrica i el conformen dues plantes pràcticament rectangulars, i també hi ha una petita capella de planta quadrada, un pou, i una xemeneia de vapor que, igual que la fàbrica, es mantindran pel seu valor testimonial.

L’Ajuntament vol fer d’aquest antic recinte un espai sociocultural pensat especialment per a persones grans, i amb un pressupost que supera el mig milió d’euros. El projecte hauria d’estar redactat abans no s’acabi l’any i la seva aprovació s’hauria de fer a començament del 2018, tenint en compte que l’Ajuntament ha fixat l’inici de les obres per a mitjan de l’any que ve.