Què es menjava al monestir temps enrere. Aquest serà el fil conductor proposat enguany en l'activitat cultural d'estiu «Els Capvespres a Món Sant Benet», que s'organitza anualment en aquest espai, i que s'ha estrenat aquesta setmana amb la primera de les sessions previstes. L'activitat aprofitarà els 10 anys de Món Sant Benet per renovar completament els continguts.

El d'enguany és un plantejament inèdit que farà un recorregut per la memòria gastronòmica del monestir, sota el títol «Una història dels gustos i les olors a Sant Benet». Amb la cuinera de la família Casas, que serà la veu conductora, i mitjançant diverses videoinstal·lacions suggestives, completament noves i creades especialment per a l'ocasió, els assistents participaran en un recorregut per la història del menjar a Sant Benet.

Cada espai servirà per anar desgranant als assistents aquesta història. La part medieval del monestir permetrà conèixer com s'alimentaven els monjos benedictins i la importància que va tenir el vi al Bages. En canvi, la casa d'estiueig de la família Casas endinsarà els visitants en l'alimentació dels burgesos al segle XX i com la cuina francesa va influir en la gastronomia. I tot, a través dels cinc sentits, ja que a les explicacions del guia i a les videoinstal·lacions s'hi sumaran els gustos i les olors.

Abans de la visita, els assistents podran gaudir d'un sopar a la fresca, amb vistes al monestir, on es degustaran receptes inspirades en el passat medieval, productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i receptes burgeses de principi del segle XX, entre les quals hi haurà readaptacions d'elaboracions del manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.

«Els Capvespres a Món Sant Benet» arrenquen aquest vespre a 2/4 de 9, i s'oferiran un total de 16 sessions fins al 8 de setembre. Seran els dimecres i divendres, durant el mes de juliol, i els dijous i divendres, a l'agost i setembre.

Per participar en l'activitat és indispensable reserva prèvia. Es pot realitzar a través de la web www.monstbenet.cat o trucant al telèfon 93 875 94 01.