L'aparcament provisional que hi havia al solar de les antigues escoles de Sant Vicenç de Castellet ha donat pas aquesta setmana a la maquinària que l'ha de transformar en un parc municipal. Les obres s'haurien d'haver enllestit abans de Nadal, perquè l'Ajuntament preveu aprofitar aquest espai per a la festa d'inauguració de l'encesa de llums per la campanya nadalenca.

El nou parc ocuparà un espai d'uns 1.500 metres quadrats entre els carrers Gran, Maria Gimferrer, i Mestre Massana. Aquí hi havia les antigues escoles que van funcionar fins a la dècada dels 70, però des que es van enderrocar, ara fa nou anys, hi havia quedat un espai buit que servia d'aparcament i també per ubicar-hi les atraccions de fira.

Es tracta d'un solar municipal i catalogat com a espai educatiu on a la llarga es podria preveure la construcció de nous equipaments amb finalitats educatives, però per ara el municipi està cobert, i per això l'Ajuntament ha decidit convertir el solar en una cèntrica zona d'esbarjo. Serà una àmplia zona verda amb arbres, petites àrees enjardinades, i s'hi col·locarà mobiliari urbà divers, com ara bancs i taules. A més, es conservarà una part del mur de les antigues escoles que no es va arribar a enderrocar, i que servirà de testimoni per recordar la importància que van tenir aquestes escoles per al poble durant dècades (fins que no es van inaugurar les noves als anys 70). El conjunt de l'actuació té un cost de 233.000 euros, finançats gairebé de forma íntegra per la Diputació de Barcelona.

L'actuació també servirà per soterrar els serveis d'enllumenat, d'electricitat i de telefonia, i s'arranjarà la paret de l'edifici de la casa del mestre, que encara es conserva, tot i que actualment està en desús.

Els aparcaments que es perdran amb aquesta transformació es traslladaran a un nou espai que s'habilitarà a la zona esportiva de cara a l'any vinent, i les atraccions de fira es traslladaran a un nou emplaçament al costat del pavelló.