L'Ajuntament d'Esparreguera inaugurarà demà la nova Escola Municipal de Música i Dansa. L'obra, que es va iniciar l'abril del 2009, ha tingut un cost total de gai-rebé 2,7 milions d'euros. Es tracta d'un edifici modern, que disposa d'una superfície de 1.600 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i dos pisos. L'edifici ha estat dissenyat amb criteris de màxima funcionalitat i sostenibilitat. A més, també s'ha previst que al recinte hi entri la màxima llum natural.

Les classes van començar al principi de setembre i d'aquesta manera s'estan fent totes les activitats de l'escola en aquest nou equipament. Amb la construcció del nou centre, el consistori podrà substituir les actuals instal·lacions ubicades a Can Pasqual per un nou i modern edifici. Amb un aspecte exterior cúbic, el nou centre ocupa una part de l'aparcament del Castell, que es manté a pocs metres de l'escola. Amb aquest nou edifici, els estudiants i el professorat d'aquestes dues disciplines estrenen unes instal·lacions funcionals i molt més adequades per desenvolupar la seva activitat, ja que actualment a l'Escola de Música i Dansa d'Esparreguera hi estudien 454 alumnes i hi treballen 30 professors.

En total, l'edifici disposa de més d'una vintena d'aules de diverses dimensions per acollir les diferents activitats formatives i que a la vegada es podran utilitzar per a diverses activitats en disposar de gran espai. A la planta baixa se situaran els serveis generals de l'escola de música i dansa, com ara la secretaria, els despatxos de direcció i la biblioteca. Hi haurà també una sala polivalent adaptada per a usos múltiples. L'edifici ha estat dissenyat amb criteris de màxima funcionalitat i sostenibilitat. A més a més, també s'ha previst que al recinte hi entri tanta llum natural com ha estat possible.

Pel que fa a la inauguració, aquesta serà a les 12 del migdia i després hi haurà una jornada de portes obertes entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre. A l'acte hi assistiran l'alcaldessa, Francesca Fosalba, acompanyada de la subdelegada del govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i de regidors de l'Ajuntament, alcaldes i alcaldesses d'alguns municipis propers.