Ibon Navarro ho va dir un parell de vegades en la roda de premsa posterior al partit de l'ICL a casa del València Basket: "tenim homes que estan molt desconnectats, per causes diferents. Mentalment, estan fluixos i quan erren un parell de tirs o cometen alguna fallada a la pista, s'enfonsen". Per al tècnic, recuperar l'esperit competitiu de tot l'equip passa per fer una tasca individual amb tots els jugadors de la plantilla per poder treure'n tot el que pugui. El compromís més immediat que té és el de l'Andorra, diumenge al Congost, i després li quedaran encara, a l'ICL Manresa, deu partits més en els quals lluitarà per confirmar la permanència.

El Manresa és a tocar de la zona de descens, amb 7 victòries i en el setzè lloc. L'Estudiantes va sumar amb el Bilbao el seu triomf número 5. Però, realment, el marge que hi ha entre els del Congost i l'equip col·legial no és el de tenir 2 partits guanyats més; l'average particular és advers i, per tant, només queda un partit de coixí. El Gipuzkoa és el darrer, amb 4 victòries, i encara ha de passar pel Bages. En tot cas, cal recordar que es va perdre de 19 punts a Sant Sebastià.

Els líders anotadors

En un equip que hores a d'ara és de llarg el que menys punts anota en l'ACB, amb una mitjana de només 64 punts a la segona volta, són molt vitals els jugadors que garanteixen més cistelles. Per donar un impuls, la seva producció ha de ser força rellevant en el partit de diumenge a la tarda contra el MoraBanc, i en els que vinguin després.

En l'ICL, els tres jugadors que es destaquen en l'aspecte anotador són Dejan Musli (13,2 punts), Chase Simon (11,2) i l'ala lituà Marius Grigonis (10,3). Des de la victòria a Sevilla, l'últim triomf del qual ja en fa set jornades, Musli i Grigonis han estat irregulars, però han mantingut les mitjanes, només lleugerament per sota del que són els seus números, amb 12,1 i amb 9,6 punts. Més greu era el cas d'un Chase Simon que havia baixat fins als 4,6 punts i que es va refer en el partit a València (amb 14 punts), ni que fós llançant, però fallant, força tirs: 6 encerts de 17 intents.