L'inici del compte enrere per a les festes del Corpus es fa evident en la proliferació de nous productes i iniciatives que tenen la festa com a protagonista. Les darreres són una guia de distribució lliure de la festa per a telèfons mòbils feta per La maixerina i finançada per l'Ajuntament, i

un seguit d'eines 2.0 aplicades a la Patum, fetes des del voluntariat per Xavi Torrabadella, Sergi Fernández i La Maixerina. Entre aquestes aplicacions destaquen Twitter, Facebook, Issuu, Spotify i el web www.patum.cat. A través d'elles es podrà seguir la festa berguedana minut a minut.

La guia, que s'ofereix en català i en anglès, es divideix en diferents seccions. Un apartat recull dades rellevants de la Patum, com ara què és, i els diferents actes des de la sortida del Tabal, els Quatre Fuets fins a completar-ne el programa festiu. A més, inclou una biografia de cada una de les comparses. Una altra de les seccions d'aquesta guia és la que ofereix informació sobre punts d'interès del barri vell, la plaça de Sant Pere, l'escenari natural de la celebració i els seus entorns. Una altra secció tracta el calendari festiu berguedà i explica la indumentària patumaire i recomanacions per garantir un bon desenvolupament de la celebració, que van des de la beguda, el foc, les aglomeracions i el transport. A més, hi ha una llista de telèfons d'interès locals. La darrera secció, la de serveis, ofereix les dades dels establiments comercials, allotjaments i de restauració de la ciutat.

L'altra novetat és el portal www.patum.cat a través del qual es podrà seguir l'actualitat de la celebració mitjançant diferents xarxes socials. Així, el web recollirà totes les aportacions que els usuaris de comunitats com Twitter o Facebook facin sobre la Patum (en el cas dels tweets de Twitter hauran d'incorporar el codi #patum o #lapatum).