Casserres està a punt d'enllestir les obres d'ampliació, condicionament i eliminació de les barreres arquitectòniques de la casa consistorial per un import de 176.519 euros, que es financen amb les ajudes del pla estatal per al desenvolupament local.

Els treballs, que van a càrrec d'una unió temporal d'empreses (UTE) formada per petites constructores locals, consisteixen a condicionar l'espai annex a la casa gran, que antany havia estat el dispensari local. D'aquesta manera, s'engrandeixen les dependències municipals, ja que també s'ha comprat un espai al soterrani on s'ubica l'arxiu municipal. Les millores també inclouen la reforma i el condicionament del jutjat de pau, habilitar un despatx per a l'arquitecte i habilitar una sala de reunions. L'alcalde de Casserres, Serafí Costa, ha explicat que s'han instal·lat ascensors per facilitar l'accés de les persones amb problemes de mobilitat. L'alcalde ha destacat que aquesta intervenció "suposarà un avenç important" perquè es disposarà de més espai per encabir bé els serveis municipals i perquè es millorarà l'atenció als ciutadans.

Calefacció amb biomassa

D'altra banda, el govern local projecta utilitzar la biomassa (fusta) per a les calefaccions del pavelló, el col·legi, el dispensari i la residència. Els objectius d'aquesta actuació són reduir el consum de gasoil, que actualment és d'uns 40.000 litres anuals, a la meitat i fer baixar les emissions de CO2 al municipi.

El govern de CiU ha elaborat un projecte per valor de 280.400 euros i confia a obtenir la subvenció del 50% que ha demanat al Govern català per fer realitat aquesta iniciativa. L'alcalde de Casserres, Serafí Costa, ha explicat que es proposen canviar les calderes actuals de diferents instal·lacions per tal que "puguin crear biomassa".

Aquestes calderes es volen instal·lar a sobre l'edifici de serveis i les dutxes del pavelló. "Hi faríem una plataforma per posar-hi les calderes i un dipòsit per a la biomassa". El dirigent local confia que aquesta proposta rebi l'ajuda que han sol·licitat per poder-la tirar endavant.