Dues persones mortes, una de Catalunya i l'altra estrangera, i quatre persones més ferides de diversa consideració i veïnes de Casserres és el tràgic balanç d'un violent accident de trànsit que es va produir ahir a 2/4 de 6 de la tarda al viaducte de la variant de Cercs, al punt quilomètric 103 de l'eix del Llobregat.

En l'accident es van veure involucrats dos vehicles, un turisme amb matrícula francesa que circulava en direcció nord i un tot terreny amb matricula espanyola que circulava en direcció sud. Tot i que oficialment ahir no es coneixen els motius de l'accident, tots els indicis apunten que el turisme hauria envaït el carril contrari i hauria topat frontalment amb el tot terreny en què viatjaven les dues parelles de Casserres. De resultes del brutal impacte, el conductor del turisme i l'acompanyant, la identitat dels quals anit es desconeixia, van resultar morts. Pel que fa als quatre ocupants del vehicle tot terreny, va resultar ferit Pau Llorens, secretari de l'Ajuntament de Cercs. Va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Bellvitge de l'Hospitalet i el seu estat continua, avui, crític. La seva esposa, Carme Santaulària, exregidora de l'Ajuntament de Casserres, també va ser traslladada en helicòpter, en aquest cas, però, a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, i el seu estat era greu. L'altre matrimoni que viatjava en aquest vehicle va resultar amb ferides de diversa consideració. Es tracta de Jordi Baraut, que és director de l'oficina de La Caixa del passeig de la Pau de Berga i forma part del Rotary del Berguedà, i de la seva esposa Angelina Riu, que va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

De resultes d'aquest sinistre, es va haver de desviar el trànsit per l'interior del nucli de Cercs i donar pas alternatiu als conductors. La situació va generar cues que van arribar fins a Bagà en direcció sud. La carretera no es va poder reobrir al trànsit fins passades les 8 del vespre. En l'accident van actuar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra, set vehicles dels Bombers, quatre ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del SEM.

[Actualitzat a les 12:21. Corregeix dades dels ferits]