La Majestat de la Pobla de Lillet està sent restaurada al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat. La imatge del Sant Crist és una de les joies del romànic de la diòcesi de Solsona.

Es tracta d´una talla romànica de fusta de pi policromada i data del segle XII. Resten a casa nostra molts pocs exemplars com aquesta, d´aquí el seu extraordinari valor. El cos és una sola peça feta d'un sol tronc, és de gairebé mida natural, 1,45 d´alçada per 1,31 d´amplada. Actualment la Majestat presideix l´altar major de l´església parroquial de la Pobla, tot i que prové originàriament del Monestir de Santa Maria de Lillet. Durant la guerra civil va ser traslladada a la Cova de Sant Ignasi de Manresa, on la Generalitat va recollir i salvar diverses imatges del patrimoni català.

Els treballs de restauració consisteixen en l´anàlisi dels materials i la fixació de la capa pictòrica passant per la desinfecció de xilòfags. Aquest trasllat també permetrà als experts fer-hi una sèrie de treballs que serien impossibles a l'església de la Pobla de Lillet, com ara radiografies, fotografies d'estudi i analítiques de pigments.