L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà i la Diputació de Barcelona han remarcat el perill que la petita esglesiola romànica de Sant Climent de la Torre de Foix s'acabés esfondrant definitivament. Abandonada des de fa més de mig segle, ara s'hi estan duent a terme els treballs per consolidar-la.

El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona és qui s'encarrega de fer les obres. Fonts d'aquest servei han explicat que la intervenció "té com a objectiu garantir l'estabilitat del monument i posar-lo en ús". Les obres es duen a terme en dues fases successives i comprenen "la neteja en profunditat dels elements vegetals que recobreixen els murs i la volta, la neteja de les restes de la volta enfonsada de l'interior i la refacció del mur nord i la coberta de l'absis". Un cop acabats aquest treballs "es construirà una coberta lleugera que permeti la consolidació de la part superior dels murs, les restes de la volta, així com la futura utilització de la capella" de l'església.

Aquesta actuació s'ha fet a partir d'un conveni de cessió entre la propietat i l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà de vint anys per a l'ús públic de l'església, segons ha explicat l'alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera.

Fonts de l'SPAL han concretat que l'actuació es basa en un ajut econòmic del Programa complementari de suport a l'economia productiva local, que l'Ajuntament va sol·licitar, i en un ajut econòmic de Pla de concertació. L'import total dels dos ajuts és de 92.340 euros, que serveixen per fer la consolidació total de l'església. Les obres són a càrrec de l'empresa Pendis Bagà.