CiU, en la figura de David Font i Simon, tindrà la presidència del Consell Comarcal del Berguedà, després d'un acord entre els convergents i el PSC. En un comunicat, les formacions assenyalen que "El Berguedà té potencial per seguir avançant i liderant projectes pel desenvolupament de la comarca. Amb aquesta voluntat es formula aquesta proposta d'investidura pel proper mandat".

L'experiència de la feina feta, els projectes comarcals compartits i les idees que aniran sorgint en el pla de mandat que s'haurà de portar a terme en els propers 3 mesos, "han estat les claus que han permès arribar a aquest primer acord entre dues formacions polítiques: CiU i PSC", justifiquen.

La votació de la investidura és tan sols el principi del treball conjunt entre aquests partits. "Sense excloure ningú i amb el convenciment que es poden aconseguir grans consensos en les prioritats i els projectes estratègics de la comarca, en les properes setmanes es concretarà un cartipàs de conselleries i organigrama polític del propi Consell en el qual ambdues formacions polítiques hi estaran representades. Una representació que comptarà, per part del PSC, amb una de les vicepresidències (àrea de coordinació) i altres àrees de treball".

Quant a Aquest no és en cap cas un pacte excloent cap a les altres formacions polítiques que formen part del Consell Comarcal del Berguedà, però sí que garanteix a la força majoritària estar al capdavant de l'ens i alhora ofereix també un espai de govern a la formació política que s'ha mostrat obertament disposada a arribar a aquest acord.

Els signants confien que la nova legislatura que comença al Consell Comarcal permeti que el Berguedà segueixi treballant en benefici del territori, dels seus 31 municipis i els seus 40.000 habitants.