Berga ha iniciat l'adequació dels terrenys per instal·lar les calderes de biomassa que substituiran les calderes alimentades amb combustible fòssil per abastir d'energia una desena d'equipaments municipals. Aquesta acció és una de les promogudes per la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa.

Tal i com ja ha explicat aquest diari, set municipis de la comarca formen part d'aquest ens que busca l'objectiu d'utilitzar la fusta per a generar energia. Berga és un d'ells i és per això que s'han iniciat les intervencions per la implantació de noves calderes que utilitzaran estella de fusta per escalfar. En el cas de la capital berguedana, les calderes abastiran una desena d'equipaments municipals: l'escola de Sant Joan, l'escola Santa Eulàlia, l'Escola Municipal de Música de Berga, el Teatre Municipal, l'Escola bressol, l'escola la Valldan, la Llar Santa Maria de Queralt, la Biblioteca Municipal i els pavellons esportius.

Paral·lelament, es preveu la instal·lació d'una planta de biomassa a la part baixa del polígon industrial de la Valldan, tal i com va avançar Regió7, que consistirà en dues calderes de biomassa que subministraran calor a les empreses que ho sol·licitin. Tot i que ja hi ha algunes empreses interessades en adherir-se al nou sistema -pioner a nivell català- el termini resta obert i les empreses en poder rebre subministrament encara poden posar-se en contacte amb la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa.