Comença el compte enrere perquè Berga iniciï la celebració dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déú de Queralt. Tot i que l'aniversari d'aquesta efemèride es compleix al setembre del 2016, la comissió que organitza aquesta commemoració -impulsada pels berguedans- ja ha anunciat que vol que la celebració s'allargui durant tot un any i també han explicat que el tret de sortida a les activitats serà durant la Gala de Queralt d'aquest 2015.

A l'espera que es facin públics els primers actes previstos per aquesta celebració, que tindran lloc des d'aquest setembre i fins al setembre del 2016, ja s'ha fet públic el cartell de la Gala que, com cada any, té lloc des del 31 d'agost fins al 8 de setembre. Durant tota aquesta setmana es faran actes religiosos tant al Santuari de Queralt com a l'església de Sant Joan de Berga. El dia fort, però, serà com cada any el 8 de setembre, coincidint amb el Dia de la marededéu.

Els capitans de la celebració d'enguany seran les parelles formades per Josep Antoni Benavides i Dolors Boixader, Jaume Vegas i Núria Rigola, i Lluís Gual, Joan Salas, Anna Serarols, Querlat Matamala i Mn. Ramon Barniol. El cartell és disseny d'Albert Escánez.