El berguedà Octavi Puntas es declara un apassionat de la muntanya. És llicenciat en Belles Arts per la UB i, acabat de sortir de la universitat, un dels seus projectes acadèmics veurà la llum en una exposició a la sala Appartshowroom de Barcelona que inclourà una desena de treballs de joves graduats que han estat escollits pels responsables d´aquesta galeria. La mostra s´inaugurarà aquesta setmana.

El jove berguedà de 22 anys hi presentarà el seu treball de final de carrera, que ha combinat dues de les seves passions que conviuen amb ell en aquest moment de la seva vida: l´art i la muntanya. «Durant el darrer curs de Belles Arts vam tenir un professor que ens plantejava els treballs com un encàrrec semiprofessional amb la possibilitat de poder-los projectar a fora de les aules», ha explicat. El doctor en Belles Arts Pep Mata ha estat qui ha catapultat Puntas a formar part d´aquesta mostra que li permetrà conèixer com encaixa la seva obra a la vida real i quines valoracions en fan els que la coneguin per primer cop. En aquesta mostra de llibres artístics, el berguedà hi exposa Istme, un foto llibre que explica des del seu punt de vista més personal com va viure la travessa dels Pirineus que va fer a peu fa dos estius. Es tracta d´un projecte que plasma la seva experiència a la muntanya des del cap de Creus a Hondarribia d´una manera visual amb fotografies i frases que transmeten els seus sentiments.

Puntas ha relatat que la travessa no va néixer pensada com un projecte artístic. «Vaig fer la sortida com a excursionista. Després de l´estiu vaig veure que havia estat molt més que una travessa. Una experiència enriquidora i molt important per a mi en l´àmbit personal i volia explicar què havia significat per a mi més enllà d´una vivència física», afegeix. Ha assegurat que el procés va ser difícil, «perquè les fotos que he inclòs al llibre no estaven pensades per a explicar res, sinó que les he hagut d´escollir a posteriori, no ha estat un projecte pensat a l´avançada com es fa majoritàriament en aquest casos». No obstant això, es mostra satisfet del resultat final i agraeix als que ara li donen l´oportunitat de presentar-lo en societat. «He estat de sort i estic content que es valori la meva feina. És una oportunitat que s´ha d´aprofitar», afirma.

Tot i que des de petit ha fet música, assegura que va decantar-se pels estudis artístics perquè li cridaven l´atenció. «No és que des de sempre ho hagi tingut claríssim, sinó que m´he mogut per on la vida m´ha anat portant en cada moment», diu, convençut, però, que vol continuar el camí que ha encetat combinant l´àmbit artístic amb l´espai natural. L´afició per la muntanya tampoc la té des de petit. «Fa cinc anys que, per recuperar-me d´una lesió, vaig començar a córrer i vaig descobrir un món nou». Curiosament muntanya i art s´han convertit en un binomi indestriable del seu dia a dia. La natura és font d´inspiració i espai de reflexió per desenvolupar el seu costat més creatiu.