L'alcalde de Prats i president del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, ha anunciat que el seu ajuntament assumirà temporalment l'adscripció del Consorci del Lluçanès fins que es creï la nova comarca. Peraire ha dit que no era l'opció preferida del consistori, "el municipi no ho volia", però era la millor sortida per començar a caminar com a comarca.

El batlle ha explicat que, com a conseqüència de l'aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), l'Estat va adscriure el Consorci del Lluçanès al Consell Comarcal d'Osona el mes de febrer, però aquest no ho va comunicar a l'ens supramunicipal fins després de la consulta del 26 de juliol. Ara mateix el Consorci es troba en un període de reformulació dels seus estatuts, però això no ha impedit que des de fa un mes els tretze municipis que en formen part hagin començat a treballar i s'hagin engegat una desena de projectes.

El president del Consorci del Lluçanès i alcalde de Prats, Isaac Peraire, ha explicat que, tot i que Prats assumeixi el Consorci, el municipi ho farà de manera temporal fins que el departament de Governació doni llum verd a la creació de la nova comarca. Perai-re ha dit que espera que aquesta situació duri "com menys temps millor", un període que es podria allargar fins a la primavera. A efectes pràctics, el fet que l'Ajuntament de Prats es faci càrrec del Consorci vol dir que haurà de consolidar el seu pressupost, però Peraire ha volgut deixar clar que el Consorci "tindrà vida pròpia" i s'autogestionarà.

El Consorci ha demanat al departament de Governació que comenci a redactar la nova llei de creació del Lluçanès perquè, quan entri el nou govern, es trobi la feina avançada. D'altra banda, el Consorci també està treballant en la redacció d'uns nous estatuts. Entre les propostes de futur, hi ha que el consell executiu estigui format per un consell d'alcaldes on hi seran representats els tretze batlles dels municipis del Lluçanès.