El Konvent Cuina tanca mentre cerca un encaix legal per a la seva activitat

Aquest és el darrer cap de setmana que l'espai gastronòmic de l'entitat cultural serà obert

03.01.2016 | 07:48
Per la dreta, Eduard Finestres i Pep Espelt davant de l´obra "El Darrer Sopar", una ironia per acomiadar-se de l´espai Konvent Cuina

El Konvent Cuina obrirà portes aquest cap de setmana per darrer cop fins que no trobi la manera de regularitzar la seva activitat. Això passa després que a finals d'any passat es fes públic que l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà havia denunciat l'espai davant del consistori berguedà perquè la considera "una competència deslleial" ja que no està regularitzada. L'Ajuntament de Berga està tramitant per la via administrativa aquesta denuncia presentada el març passat.

"No volem esperar que ens hagin de tancar" ha declarat a Regió7 Eduard Finestres, gestor i director del Konvent cuina, exposant que no volen esmerçar les seves energies i recursos en aquesta causa. "Si no ens hi volen val més que de moment tanquem i mirem què fem". El tancament servirà per tenir temps de buscar un encaix legal, una sortida regularitzada per aquesta proposta gastronòmica que "mai ha volgut replicar el model de bar i restaurant convencional perquè mai ho ha sigut". Ha admès que possiblement el projecte de Konvent cuina "s'ha mal interpretat. Aquest espai va néixer per impulsar la experimentació i la investigació" gastronòmica, ha manifestat, així com també per inventariar i potenciar productes de proximitat. Una d'aquestes activitats va ser, per exemple, la mostra d'olis de la Catalunya central celebrada aviat farà un any. Finestres ha dit que "en cap moment la finalitat del projecte ha estat tenir un restaurant". Amb tot, ha admès que l'activitat del Konvent cuina, que ha tingut un gran ressò i predicament entre els cercles foodies de Catalunya, ha permès mantenir econòmicament la resta d'activitats del Konvent, per bé que matisa que "en cap moment s'ha anat a buscar el lucre personal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema