VÍDEO: les imatges desconegudes de la coronació de la Marededéu de Queralt el 1916

Un vídeo de 10 minuts de durada permet veure perfectament com era la Berga de fa cent anys, amb alguns dels seus espais més emblemàtics com la plaça Sant Pere

02.04.2016 | 07:00

Coincidint amb els primers actes per a la celebració del Centenari de la Coronació de la Marededéu de Queralt oferim un vídeo d'uns 10 minuts amb les imatges originals dels actes que es van fer a Berga ara fa 100 anys. Es tracta d'una pel·lícula en la que es destaca la presència de la Infanta Isabel de Borbó, que va ser coneguda popularment com la Xata. Està acompanyada del Nunci de la infanta, i de nombroses autoritats militars i polítiques de l'època.

La cinta, que ha estat cedida a aquest diari pel bibliòfil i expert queraltià, Ramon Felipó, presenta algunes deficiències de conservació, però, permet veure perfectament com era la Berga de fa cent anys, amb alguns dels seus espais més emblemàtics com la plaça Sant Pere, i com va respondre la ciutat a la coronació. La pel·lícula, que segons consta a la mateixa cinta és de Film Cabot (Barcelona), s'ha conservat en una versió sense veu. Està tallada per temes. Entre d'altres s'hi pot veure la defilada del sometent, la dels militars, l'arribada de la infanta a Berga, els Jocs Florals que es van fer al Casino, la Coronació pròpiament dita i la processó que la va seguir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema