Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Berga ha elaborat un paquet de catorze accions per revitalitzar el carrer Major.

Tal com han explicat des del mateix grup municipal, aquest pla de revitalització, que asseguren que han elaborat amb els veïns i comerciants de la zona, inclou mesures de diferent naturalesa, ja que consideren que els problemes del carrer Major són heterogenis: des de les dificultats d'accessibilitat fins a la degradació d'alguns edificis passant per l'envelliment de la població resident o la competència de les noves centralitats urbanes. Creuen que és necessari "un conjunt integral de mesures que doni esperances als comerciants, veïns i usuaris que aposten dia a dia pel carrer Major". Amb aquesta proposta (vegeu suport més avall), volen "enfortir el tremp comercial del barri, facilitar l'accessibilitat a la zona, millorar les condicions de vida dels residents, fer un rentat de cara a fons, construir i difondre un relat positiu del barri vell i ajudar a les iniciatives empresarials". Segons els càlculs de CDC, les accions tindrien un cost de 315.900 euros, dels quals es preveu que 220.000 vinguin de finançament extern a través d'ajudes i de nous ingressos.

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha valorat positivament la iniciativa i ha anunciat que s'estudiaran les accions que siguin més viables.