Aquest Sant Jordi, Berga torna a adherir-se a la campanya de microcontes per Sant Jordi impulsada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, consistent en repartir a diferents municipis pancartes amb fragments de contes inèdits d´un escriptor de la Catalunya Central amb motiu de la diada de Sant Jordi.

L'Ajuntament de Berga compta enguany amb un conte d´Antoni Pladevall que es pot veure penjat en una de les façanes de la plaça de Sant Pere, a prop del consistori berguedà, fins el dilluns 25 d´abril. A més, durant la jornada de portes obertes que es farà el mateix dia 23 d´abril a l´Ajuntament de Berga també es donaran punts de llibre en els quals es reprodueix el microconte de l´autor d´enguany.

El perfi

Antoni Pladevall i Arumí (Taradell, 1961) és escriptor i professor de català. És autor, entre

altres, del dietari ´La mentida original´ (2000), i de novel·les, com per exemple ´La lliça bruta´ (Galerada, 2001), ´Massey Ferguson 35´ (2003), ´La papallona negra´ (Columna, 2009), ´Tot és possible´ (Columna, 2011). Ara bé, l'èxit de crítica i públic li va arribar amb la novel·la ´Terres de lloguer´ (Columna, 2006) premi Pin i Soler de Tarragona 2005. També ha guanyat el premi Joaquim Amat-Piniella del 2007 amb ´Terres de Lloguer´, el premi Carlemany de novel·la del 2008 amb ´La papallona negra´ i el Premi Prudenci Bertrana (2014) amb ´El dia que vaig fer vuit anys´.

La diada de Sant Jordi és una de les festes més assenyalades de Catalunya. Els protagonistes són els llibres, les roses i les senyeres que ocupen els carrers i les places d´arreu del país. En aquest marc el Departament de Cultura a les Comarques Centrals exposa enguany un total de cinc microcontes a Vic, Manresa, Berga, Taradell i Solsona amb l´objectiu de contribuir a la creació literària d´aquest gènere i aprofitar per retre un homenatge als diferents autors.