Victòria dels liberals per un sol punt de diferència a la primera Carlinada de Berga

Tot i que els carlins eren 81 i els liberals 36 s'han imposat aquests darrers gràcies al seu bon fer

03.07.2016 | 14:50
Preparant la bandera vermella dels liberals per hissar-la a la plaça de la Creu aquest diumenge

La primera Carlinada de Berga s'ha saldat amb una ajustada victòria dels liberals que s'han imposat per 28,5 punts als carlins que n'han assolit 27,5. Enmig de visques i aplaudiments, els guanyadors han hissat la seva bandera en aquest cas la vermella, en un màstil a la plaça de la Creu  i els Trabucaires de Berga  han fet sentir els seus trabucs com han fet per diferenst carrers del centre de Berga des de  la 1 del migdia d'aquest diumenge.

Els resultat de la Carlinada és fruit dels punts acumulats pels representants dels dos bàndols (carlins amb samarretes blaves i liberals vermelles) al llarg de les diferents proves celebrades sobretot el cap de setmana.

La primera edició de la Carlinada ha comptat amb la participació de 200 persones, la xifra que s'havia fixat l'Ajuntament de Berga com a òptima en aquesta primera edició. El regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera n'ha fet una valoració positiva. «Crec que ha anat poru bé. És cert que hi podia haver participat mé sgent però per ser el primer any hem obtingut els mínims de participació que esperàvem». Ribera hi ha afegit que «ara molta gent ha entès ben bé que ess pretenia quan ho ha vist perquè era una mica difícil d'explicar» .

El regidor berguedà ha manifestat que «estem contents perquè estem posant les bases per consolidar una cosa i esperem que en tres, quatre anys això sigui una festa» arrelada en la que la gent «treballi, es motivi i s'ho cregui. Hem vist que hi ha possibilitat en aquest sentit» perquè la celebració de proves i competicions de caire lúdic engresquen la participació. Ribera ha volgut agrair la col·laboració de les entitats que hi han participat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema