La plaça de Sant Pere de Berga ha viscut aquest dijous a la tarda un moment emotiu quan la comparseria de la Patum Infantil ha rebut la imatge de la Mare de Déu de Queralt amb tots els honors. La verge ha entrat des de la plaça Doctor Saló, després d'anunciar-ho per megafonia, i les comparses han fet un passadís d'honor per on ha passat la Mare de Déu. Entre forts aplaudiments, la comitiva ha entrat a l'església de Santa Eulàlia.

Només tres mesos després de la finalització de la Patum d'enguany, la plaça de Sant Pere s'ha omplert per celebrar la Patum extraordinària amb motiu del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. Aquesta tarda ha estat el torn de la Patum Infantil. La festa, que s'ha iniciat a 2/4 de 6 de la tarda, ha omplert la plaça de petits patumaires que han pogut tornar a participar de la festa abans del que és habitual.

Els centenar d'infants que participen de les comparses han arribat a la plaça de Sant Pere una hora abans de l'inici de la festa per poder-se canviar i preparar, ja que en ser una Patum especial no s'ha sortit en comitiva des del pavelló. A més, tal i com ja va explicar aquest diari, es realitzaran únicament dos salts i sense Plens.

Era previst que als volts de les 7 de la tarda, la imatge de la Mare de Déu de Queralt arribés a la plaça, però finalment ha estat cap a 2/4 de 8. A continuació, els infants i també la comparseria de la Patum dels xics, han entrat a l'església de Santa Eulàlia on ha tingut lloc una ofrena floral i també s'han fet una fotografia de grup.

La plaça de Sant Pere, ha quedat petita durant la Patum infantil.