Brams i Feliu Ventura tancaran la Diada a Berga amb un concert a la plaça de la Creu

Els actes començaran a les 10 del matí amb la tradicional ofrena al monument a Rafael Casanova i s'allargaran fins al vespre, quan la música posi el punt i final a la jornada

09.09.2016 | 12:24
Brams, amb Francesc Ribera ´Titot´ al capdavant, actuant en els actes de la Diada de l´any passat a Barcelona

La cultura popular i musical serà un dels plats fort de les activitats organitzades a Berga, aquest diumenge que ve, amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre. Diverses activitats ompliran de vida els carrers de la capital berguedana abans que a les 17.14h es doni el tret de sortida al batec simultani que recorrerà les cinc seus escollides per l'ANC.

Els actes protocolaris començaran a les 10 del matí amb la tradicional ofrena al monument dedicat a Rafael Casanova, ubicat a la carretera de Solsona. Un cop acabat l´homenatge, pels voltants de les 11 del matí, una cercavila acompanyarà els participants fins a la plaça Viladomat, on hi haurà instal·lada la Fira d´Entitats.

La música serà molt present als carrers de la capital berguedana al llarg del matí i de primera hora de la tarda, amb actuacions de punxadiscos locals a la plaça del Mercat, cantautors a la plaça Maragall i actuacions de música per a acordió al carrer Major. També hi haurà lloc per a un concert de músiques del món a la plaça del Forn i una audició de sardanes amb la cobla Pirineu, a la plaça de Viladomat. En aquest mateix indret, a més, a les 12 del migdia s´hi farà una diada castellera amb la presència de diverses colles convidades.

Les hores prèvies a l´inici de la concentració simultània estaran protagonitzades per diversos àpats populars que ompliran l´estona i l´estómac dels assistents. Els Castellers de Berga han organitzat al seu local, a l´antic Cinema Catalunya, una arrossada prevista per 2/4 de 3 de la tarda i per a la qual cal comprar tiquet de manera anticipada al mateix indret. El preu pels socis de l´entitat serà de 6 euros i per als no socis, 8.

Els altres dos dinars populars seran una àpat al pavelló d´Esports organitzat per l´associació de veïns El Tossalet i una botifarrada del Casal Panxo a la plaça del Mercat, a les 2 del migdia.

Paral·lelament als dinars, cap a les 3 de la tarda, es farà pels carrers de Berga una desfilada de colles geganteres i de bestiari popular, acompanyada per hereus i pubilles locals, que anirà de la plaça de Sant Pere fins el passeig de la Pau, on de 4 a 1/4 de 7 s´hi reunirà la part central de la Diada, coordinada amb les accions dutes a terme a Lleida, Barcelona, Salt i Tarragona.

El punt i final a la tarda el posarà la representació de fragments de l´obra ´L´11 de Setembre a Gironella´ i, a 2/4 de 7 de la tarda, l´actuació musical de Feliu Ventura i els berguedans Brams, tot a l´escenari principal de la plaça de la Creu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema