L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha demanat a la conselleria d'Agricultura que procedeixi a fumigar el màxim d'àrees afectades per la plaga de processionària al Berguedà. El dirigent demana que sigui ara a la tardor perquè és quan inicien la seva reproducció.

En la carta que ha adreçat l'alcalde al Govern exposa que "l'any passat fou especialment dur per als boscos de la comarca del Berguedà quant a proliferació de l'eruga processionària, convertida en una autèntica plaga. Era lògic l'empitjorament de la situació, aquest any, davant unes condicions extraordinàriament favorables per a aquesta espècie, de manera que el mes d'abril passat li vaig reiterar la necessitat d'actuar de forma urgent i contundent sobre el territori afectat".

Joan Roma recorda a la consellera Meritxell Serret "els compromisos presos per vostè mateixa, i altres responsables del departament, en el sentit de procedir a una fumigació de les principals àrees afectades". I li demana que faci "un esforç pressupostari per arribar al màxim d'indrets possible de la comarca".