El Tren del Ciment ja supera el nombre d'usuaris de la temporada del 2015, segons les dades de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Tot i que l'actual temporada no es tancarà fins a mitjan novembre, fins aquest dilluns ja registrava 20.688 usuaris quan en tota la temporada del 2015 en va tenir 20.668. Per tant, els responsables d'aquest equipament creuen que s'acabarà superant amb escreix aquesta xifra perquè encara queden unes quantes setmanes per posar el punt final a l'actual temporada del servei, que obre portes de Setmana Santa a final de la tardor.

Aquest dilluns, FGC va fer públiques les dades de visitants a les estacions i trens turístics de Ferrocarrils, que en conjunt han registrat més d'1 milió de visitants

Pel que fa al Tren del Ciment, fins ara el 2014 ha estat l'any que el servei ha registrat el seu màxim de viatgers amb 25.000 persones. Aquesta dada va coincidir amb l'any de la celebració del centenari de l'inici del servei públic de transport de viatgers del carrilet. Fins llavors, les xifres d'usuaris havien quedat estancades en 16.000, i s'havia posat en dubte la viabilitat del servei. Precisament l'agost del 2014, el llavors conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va refermar el compromís del Govern català per mantenir actiu el ferrocarril turístic de l'alt Llobregat.

El Tren del Ciment és un mitjà de transport que permet als visitants conèixer recursos com l'exposició de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat, ubicada en un edifici a la zona de l'estació coneguda amb el nom de L'empalme, al terme municipal de la Pobla; els jardins humits de ca l'Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí, i el Museu del Ciment, emplaçat a l'antiga fàbrica de ciment de la companyia Asland a Castellar de n'Hug, un edifici on es va utilitzar el sistema de volta catalana impulsada per l'arquitecte Rafael Guastavino.