Som on som perquè la gent ens demana que vol jugar». Així de convençut es mostra Òscar Garcia, un dels membres de la Cia de Jocs l´Anònima, que capitaneja un any més la Fira del Joc de Berga que se celebrarà el proper dimarts 6 de desembre. El certamen, que organitza l´Ajuntament de Berga, arriba a la quarta edició plenament consolidat i amb ganes de més. Garcia ha avançat algunes de les novetats de la fira d´enguany, tot i que assegura que han volgut mantenir l´essència des de la primera edició: promoure la felicitat a través del joc.

La fira, que omplirà de nou el passeig de la Indústria, tornarà a estar dividida en tres espais: el principal, destinat al joc i on enguany, per primera vegada, s´oferiran activitats per als infants de 0 a 6 anys, «que creiem que tenien menys oportunitats en les edicions passades», ha concretat. En un segon espai, hi haurà una dotzena de parades per a la venda de jocs; i en el tercer s´instal·laran les parades d´artesania i, enguany també, algunes food trucks. «Aquest format ens ha funcionat fins ara i l´únic que hem intentat és fer-hi petits retocs, afegir-hi més espai per a jocs i portar activitats noves cada any», ha dit. En aquest sentit, per exemple, ha avançat que hi haurà més concursos on es premiaran les habilitats dels jugadors, més enllà del sorteig que fins ara es feia entre tots els visitants a la fira que omplien una butlleta.

Per a Garcia i la resta de l´equip que coordina la part tècnica de la fira, «és una satisfacció que es pugui continuar fent i que cada vegada més la gent s´interessi per quin dia es fa la fira». I és que ha reconegut que «molts berguedans l´estan esperant i això ens agrada i ens motiva». De fet, ha deixat clar que si la fira tira endavant és per tres motius: «evidentment, perquè l´Ajuntament hi confia i manté el pressupost per a l´organització; perquè la gent respon molt positivament i cada any omplim; però sobretot, perquè hi ha un equip de vint-i-cinc monitors que hi creuen».

Garcia desitja que la fira tingui una llarga vida a la ciutat, però té clar que «duri els anys que duri, nosaltres hem aconseguit l´objectiu, que és fer créixer les ganes de jugar». Tant és així que, a banda de la fira anual, la Cia de Jocs l´Anònima ja ha impulsat d´altres activitats relacionades amb el joc, com les tardes temàtiques de jocs de taula que s´han iniciat aquest novembre al casal de la gent gran amb la participació de més d´un centenar de persones. Les sessions continuaran en els propers mesos.

Enguany, a més a més, la companyia arriba amb una novetat a la fira que els il·lusiona especialment: el primer joc que treuen al mercat. Es tracta del Cartikijugui i es presentarà públicament dimarts a la fira. «Hem volgut deixar la nostra empremta al món del joc i a la vegada continuar-lo promovent amb un joc de cartes nostre que dóna moltes opcions», afirma.