L´equip de govern de CiU d´Olvan està buscant finançament per completar l´edifici de serveis de l´inacabat polígon de Rocarodona. L´executiu ha perdut una ajuda del Govern que no l´ha autoritzat a canviar el destí de 250.000 euros de subvenció concedits el mandat passat per fer una altra obra. La falta de finançament ha impedit completar l´edifici de Rocarodona en els terminis previstos per l´executiu. Per tant, el trasllat de l´oficina comarcal del DAR, ubicada a Berga, previst per a principi d´aquest 2017, s´ha endarrerit fins a final d´any.

L´executiu comptava pagar l´acabament de l´edifici amb una subvenció de 250.000 euros que la Generalitat havia atorgat al seu dia al consistori olvanès. Es va concedir per fer el centre cívic de Cal Rosal, en l´anterior mandat. Aquesta obra no es va fer. I l´executiu actual va voler aprofitar l´ajuda per acabar l´edifici de serveis. Va demanar el preceptiu permís a la Generalitat per canviar la finalitat de l´ajuda. Tanmateix, el departament de Governació no l´ha autoritzat a fer el canvi de partida d´aquesta subvenció, segons ha admès a Regió7 Martí Orriols, alcalde d´Olvan. Aquesta ajuda estava condicionada al fet que les obres a què es destinés es duguessin a terme abans del 31 de desembre del 2016. Com que això no ha passat, el consistori s´ha quedat sense l´ajuda. «S´ha perdut», ha admès l´alcalde d´Olvan. Per aquest motiu, ara l´executiu està buscant la manera d´aconseguir aquests 250.000 euros, possiblement a través de la Diputació, ha explicat el batlle olvanès.

Malgrat aquest atzucac, l´alcalde Martí Orriols s´ha mostrat convençut que aconseguiran els diners que els falten i que podran dur a terme les obres. Calcula que els treballs estaran acabats a final d´aquest any. I que l´immoble estarà llest per acollir l´oficina comarcal del departament d´Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat tal com tenen acordat amb la Generalitat (vegeu Regió7 del 8 d´agost del 2016) . També ha d´acollir els serveis dels agents rurals i forestals. En aquest sentit, fonts del departament d´Agricultura han confirmat que la seva intenció continua sent traslladar-s´hi tot i que sigui més tard del que es preveia.

Tal com va avançar aquest diari al seu dia, l´Ajuntament d´Olvan ha ofert a la Generalitat l´ús de l´edifici de serveis de Rocarodona gratuïtament per un període de cinc anys perquè hi traslladi els serveis dels agents rurals i forestals i l´oficina del DAR, que ara ocupen dos edificis a Berga. L´oficina comarcal és en un pis a la carretera de Solsona i «presenta problemes d´accessibilitat», segons va evidenciar al seu dia el director dels serveis territorials del DAR Ramon Lletjós. Un cop Olvan els va fer aquesta oferta, el Govern ho va comunicar a l´Ajuntament de Berga, que no va poder oferir un local en les mateixes condicions.