El sol va ajudar a fer lluir, aquest diumenge, la Fira Tèxtil de Cal Rosal, que aquest cap de setmana ha arribat a la vuitena edició reivindicant el seu paper d'aparador dels productes tèxtils artesans, de qualitat i fets a mà.

L'Entrefils va omplir de visitants l'antiga colònia tèxtil berguedana. El segon dia de la mostra, el temps va regalar als organitzadors una jornada de primavera radiant segurament per compensar que dissabte va ser gris i plujós, un mal dia per vendre i dinamitzar el comerç local. En canvi, diumenge, les parades de la vintena d'expositors van registrar un constant anar i venir de persones, així com també els tallers i activitats paral·leles. Com la que es va fer al local social de shibori, impartit per l'artista tèxtil Rosa Castells.

Ella mateixa explicava a aquest diari que es tracta d'una tècnica ancestral japonesa de tenyit artesanal de teixits naturals. A través de processos sostenibles, s'aconsegueix tenyir un teixit amb formes a còpia de tapar algunes parts de la roba, ja sigui lligant-la, cosint-la, doblegant-la o torçant-la, per fer una obra única. Per tenyir s'usen tints ecològics. El teixit se submergeix en aigua calenta amb suc de llimona o vinagre i el tint. I un cop passat el temps que és necessari, la tela es posa a assecar al sol.

Els visitants van poder triar i remenar els diferents productes que es van exposar a la vintena de parades, des d'espardenyes fins a bosses, complements, roba d'adults i de canalla o joiera tèxtil. Justament una de les paradistes que s'estrenaven a l'Entrefils era Aixa Martí, de la Garriga. A la seva parada venia bijuteria, botons metàl.lics folrats amb diferents teles, i també polseres, braçalets. «Estic molt contenta d'haver vingut. Veig que la gent està molt animada», deia somrient. I tot gràcies al sol que va fer ahir. Martí destacava que la clientela que sol assistir a fires com l'Entrefils «valora molt» trobar-hi productes fets a mà, artesans i de qualitat.

Per la seva banda, Esther Barniol, la directora del certamen organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Cal Rosal, feia un balanç positiu d'una fira que dissabte va viure la seva creu i, ahir, una cara esplèndida de primavera. «Estem contents», deia, perquè gràcies al bon temps la mostra es va omplir i això va dinamitzar Cal Rosal, i els paradistes també estaven cofois amb les seves vendes. D'altra banda, Barniol apuntava que, malgrat el mal temps que va fer dissabte, les diferents activitats paral·leles que es van dur a terme en espais tancats van tenir un notable poder de convocatòria. Ara, ja toca preparar la cita de l'Entrefils 2018.