Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga votarà a favor dels pressupostos que planteja el govern de la CUP per a l´Ajuntament de Berga per aquest 2017, que està previst que es debatin en sessió extraordinària aquest dijous. Els republicans han anunciat que donaran el seu sí als comptes després que l'executiu els hagi acceptat, segons han assegurat, la proposta que els han presentat que inclou cinc millores concretes que consideren "qüestions bàsiques" valorades en 85.000 euros que es preveu que surtin de la partida d'ingressos extraordinaris.

La portaveu del grup municipal ha explicat que han elaborat «unes millores concretes que considerem qüestions bàsiques que cal prioritzar». Les propostes fan referència, principalment, a partides d´educació, mobilitat i parcs infantils.

Concretament, han demanat que es creï una partida d'inversions per a l'escola bressol municipal Flor de Neu amb un import de 15.000 euros per promoure la redacció d'un nou Projecte Educatiu de Centre i per impulsar una renovació integral de les instal·lacions per adequar-les a les noves necessitats. "En els darrers anys el centre ha quedat desfasat per la manca d'inversió que s'hi ha fet en tems de crisi", ha dit el regidor Jordi Pujals, que ha acompanyat a Altarriba.

La segona de les propostes és l'ampliació de les partides de manteniment per a les escoles de primària municipals de la Valldan, Santa Eulàlia i Sant Joan, amb 13.000 euros més en total entre els tres centres.

Els republicans també han demanat la creació d'una partida pressupostària amb un import de 6.000 euros per a la comissió de plans estratègics creada aquest mandat. Segons Altarriba, "es tracta d'una eina indispensable per arribar a consens de ciutat en projectes importants".

Pel que fa a l'eliminació de barreres arquitectòniques, el grup d'ERC ha proposat l'ampliació de la partida pressupostària per realitzar les obres necessàries per a facilitar la mobilitat dels ciutadans per Berga. En aquest sentit, han demanat que s'hi destinin 25.000 euros més dels que estaven previstos.

Per acabar, també creuen necessari l'actuació "urgent" en alguns dels parcs infantils de la ciutat. "Cada vegada estan més degradats i cal fer un informe per saber quin és l'estat de cadascun i a la vegada, pressupostar la seva renovació".

Altarriba, juntament amb el regidor Jordi Pujals i la regidora Dolors Tous, que conformen el grup municipal d'ERC al consistori, demanaran que es creï una comissió de seguiment per garantir-ne el compliment i controlar l'estat d'execució de cadascuna d'elles.