La sala de plens del consistori berguedà sol estar poc concorreguda quan se celebren els plens ordinaris. Aquest 1 de juny però l'estança està ben atapeïda. Entre els assistents diferents membres de la colla de plens i maces, entre els quals el cap Isaac Gonfaus amb qui el govern ha perdut al confiança i ha assumit les seves funcions.

Així mateix també hi ha membres d'altres colles com la guita grossa. Tal i com ha avançat Regió7 aquest dijous, l'executiu presentarà al ple una proposta que declararà nuls els acords presos en les reunions del patronat de la festa de l'1 i el 17 de febrer d'acord en dos informes jurídics.

Aquests acords es van prendre amb l'objectiu de fer més transparent l'organització de les colles arran de l'expulsió de tres membres de la colla de plens i maces el gener d'enguany. Les resolucions del patronat van ser impugnades a través de sis recursos d'alçada per membres de la colla esmentada, la guita grossa i el tabaler. Senglars informes jurídics avalen les al.legacions en el sentit que existien defectes de forma